Можливо, скоро доведеться робити ПЛР-тести за 48 годин перед в`їздом в Україну - Polski pobyt

Можливо, скоро доведеться робити ПЛР-тести за 48 годин перед в`їздом в Україну

by:

Польша

Просмотров: 823

В уряді планують ввести обов`язкову довідку про відсутність хвороби, яку необхідно буде показати на кордоні, перш ніж в`їхати до країни.

Про це говорили сьогодні під час «Години питань до уряду».

Нагадаємо, на сьогоднішній день ПЛР-тест можна здати на кордонах, в аеропортах чи сертифікованих лабораторіях України.  Стара схема така: здаємо тест на кордоні, завантажуємо додаток «Вдома» та їдемо до місця проживання, паралельно чекаючи на результати. У разі негативного – мобільний додаток інформує про відсутність проходження карантину, що дає можливість вільного пересування.

Та в уряді України хочуть зобов`язати подорожуючих робити ПЛР-тести до в`їзду в країну, що дасть можливість попередження розповсюдження коронавірусу. Такий алгоритм діє у багатьох країнах, в тому числі і у Польщі.

Як повідомив міністр охорони здоров`я Максим Степанов, на розгляд уряду вже винесено необхідні зміни до постанови, які передбачають впровадження таких довідок.

«Сподіваюся, що на найближчому засідання уряду це питання буде розглянуто і всі громадяни інших країн, які в`їжджають в Україну, незалежно від показників захворюваності в їх країнах, повинні будуть надати довідку, зроблену не більше ніж за 48 годин», – додав міністр.

Фото ілюстративне: Pixabay

Читайте також

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial