В Польщі створять портал цін на житло "без секретів" - Polski pobyt

В Польщі створять портал цін на житло “без секретів”

by:

Польша

Просмотров: 96

Рада міністрів ухвалила закон, завдяки якому буде створено доступний для всіх портал цін на житло. У ньому будуть представлені статистичні дані про транзакційні ціни на житло і односімейні будинки в різних регіонах країни. Портал цін на житло буде вести Cтраховий гарантійний фонд (UFG).
Цей корисний інструмент буде створений для людей, зацікавлених в покупці квартири або будинку на одну сім’ю на первинному і вторинному ринках. Підвищення прозорості ринку житла також може полегшити інвестиційну діяльність.

Де збиратимуть дані?
Портал цін на житло буде управлятися Страховим гарантійним фондом, який також реалізує інші заходи, спрямовані на підвищення захисту покупців житлової нерухомості.

Дані на портал будуть частково взяті з уже наявного у UFG Обліку девелоперського гарантійного фонду. Вони будуть доповнюватися інформацією, що передається безпосередньо суб’єктами, які професійно працюють на ринку житла, в тому числі забудовниками.

Дані на вторинному ринку будуть отримані від Національної податкової адміністрації, яка збирає дані, отримані з нотаріальних актів, що документують операції з продажу/купівлі житлової нерухомості.

Переваги порталу:

  • Доступ до достовірної та актуальної інформації.
  • Підвищення прозорості цін.
  • Полегшення прийняття рішення про покупку нерухомості.
  • Захист від спекулятивної діяльності.
  • Сприяння прийняттю інвестиційних і фінансових рішень в регіонах.

Передбачуваний термін вступу в силу нововведення – середина наступного року.

Фото: ілюстративне PixaBay

Читайте також

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial