Українці почали масово їхати до Польщі: за добу в пішохідному пункті пропуску прикордонники пропускають більше трьох тисяч людей - Polski pobyt

Українці почали масово їхати до Польщі: за добу в пішохідному пункті пропуску прикордонники пропускають більше трьох тисяч людей

by:

Польша

Просмотров: 820

Як повідомляють у Державній прикордонній службі України, щоденно спостерігається збільшення кількості громадян, які обирають пішохідний пункт пропуску «Шегині» для перетину кордону з Республікою Польща.

За добу через цей пункт на вхід та на вихід слідує від 3 до 3,5 тисяч осіб. Варто зазначити, що протягом останніх днів число подорожніх, які прямують закордон, зростає.

Прикордонники наголошують, що з боку української влади немає обмежень, пов’язаних з карантином, для громадян, які слідують до Польщі, тому оформлення таких осіб співробітниками Держприкордонслужби здійснюється ритмічно, без будь-яких затримок. Щогодини прикордонники оформлюють близько 70 людей, які прямують на вихід з України.

Однак після проходження усіх видів контролю на українській стороні, громадянам доводиться по декілька годин очікувати, аби потрапити на територію Республіки Польща. Виникає значне накопичення осіб перед польським пунктом пропуску.

– Вкотре наголошуємо, що польською стороною, у зв’язку з карантинними заходами, проводяться додаткові контрольні процедури відносно громадян, які прибувають із-за кордону. Як результат, зростає тривалість оформлення громадян та час очікування на перетин кордону, – зазначено на офіційному сайті Держприкордонслужби.

Прикордонники постійно інформують польських колег і звертаються з проханням пришвидшити оформлення осіб, які прямують до Польщі та очікують перед пунктом пропуску «Медика».

Аби люди, які стоять у черзі змогли перепочити, сховатися від спеки чи дощу, вчора у пункті пропуску «Шегині» співробітники Головного Управління ДСНС у Львівській області розгорнули каркасні намети, а органи місцевої влади забезпечили доставку питної води.

Враховуючи ситуацію на єдиному пішохідному переході «Шегині», громадян просять по можливості перетинати українсько-польський кордон легковим транспортом в автомобільних пунктах пропуску «Ягодин», «Краківець» та «Рава-Руська».

Шегині

Джерело та фото: Державна прикордонна служба України

Читайте также

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial