Президент України: «Наша позиція - виведення з тіні процесу трудової міграції» - Polski pobyt

Президент України: «Наша позиція – виведення з тіні процесу трудової міграції»

by:

Польша

Просмотров: 843

Про це заявив Володимир Зеленський під час телефонної розмови з Президентом Фінляндської Республіки Саулі Нііністьо.

Президент України зауважив, що сезонна співпраця стає важливим напрямком двосторонньої взаємодії України та Фінляндії.

«Україна передала на розгляд фінляндської сторони проект міжурядової угоди про працевлаштування та співпрацю у сфері трудової міграції. Прошу вашого сприяння у прискоренні підготовки цього документа до підписання», – сказав Глава Української держави під час телефонної розмови.

Президент Фінляндської Республіки подякував українській стороні за ефективну взаємодію в питанні забезпечення участі громадян України у сезонних аграрних роботах у Фінляндії. Володимир Зеленський наголосив на важливості безумовного гарантування безпеки українців при виїзді на роботу у Фінляндію, – передає офіційне інтернет-представництво Президента України.

«Хочу підтвердити, що наша позиція базується на гарантуванні умов безпеки українців у зв’язку з пандемією COVID-19, а також на виведенні з тіні процесу трудової міграції, встановленні чітких і прозорих рамок для легального працевлаштування українців за кордоном. Дуже ціную, що з Фінляндією домовлено про легальні контракти на понад три місяці, оформлення медичного страхування та комфортного проходження карантину», – зазначив Володимир Зеленський.

Співрозмовники також відзначили конструктивну взаємодію в питанні забезпечення своєчасного повернення додому громадян обох держав у період дії карантину.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial