Куди можна звертатися біженцям та охочим допомогти в Бєльсько-Бяла - Polski pobyt

Куди можна звертатися біженцям та охочим допомогти в Бєльсько-Бяла

Просмотров: 704

У зв’язку з трагічними подіями в Україні проводиться збір речей та продуктів харчування з подовженим терміном дії для біженців із районів, постраждалих від війни.

Необхідні речі та засоби збирають у:

  • Відділенні Польського Червоного Хреста в Бельсько-Бялі за адресою: вул. Sobieskiego 6 з понеділка по п’ятницю з 7:30 до 18:00.
  • Caritas Бельсько-Живецької єпархії у понеділок, середу, п’ятницю від з 10.00 до 13.00 – за попереднім повідомленням за телефоном: 500 413 088 – у Ювілейному центрі Caritas у Бельсько-Бялі на вул. Polna 31 та в Центрі Caritas в Яновіцах на вул. Janowicka 138 з понеділка по п’ятницю з 7.00-14.00.

Організації просять надати найнеобхідніші на даний момент речі:

– табірні ліжка – розкладні з матрацами,

– ковдри,

– спальні мішки,

– спальні килимки,

– м’ясні, рибні консерви, паштети,

– оброблене м’ясо, наприклад, фрикадельки, голубці тощо,

– макарони,

– крупа, рис,

– цукор,

– борошно,

– овочеві та фруктові консерви,

– рослинне масло.

Волонтерів шукає Podbeskidzki Ośrodek Interwencji Kryzysowej (Центр кризового втручання), за адресою: вул. Piekna 2 у Бельсько-Бялі. Потрібні люди, які можуть говорити одночасно польською та українською чи польською та російською мовами. Охочі допомогти можуть телефонувати за номером телефону центру: 33 814 62 21.

З понеділка по п’ятницю з 8:00 до 20:00 та за телефоном 723 876 862 в Депутатському офісі Mirosława Nykiel (Posłanka na Sejm RP), що по вул. Wzgórze 15, працюватиме довідкова служба для України. Надаватимуться консультації, юридична, побутово-логістична допомога, працюватиме медичний інформаційний пункт, здійснюватиметься допомога в перекладі. Офіс також запрошує бажаючих допомогти.

Продовжується збір речей по вул. Cieszyńska 2/2.

Нагадаємо, що в Польщі діють Рецепційні центри, де надають допомогу біженцям з України. А також в Бєльсько-Бялі діє гаряча лінія для українців, що прибувають до міста.

Фото ілюстративне: Pixabay

Читайте також

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial