Українські прикордонники отримали гаджети для перевірки та виявлення можливих підробок COVID-сертифікатів - Polski pobyt

Українські прикордонники отримали гаджети для перевірки та виявлення можливих підробок COVID-сертифікатів

by:

Транспорт

Просмотров: 514

Державна прикордонна служба України здійснює електронну перевірку COVID-19-сертифікатів, що підтверджують вакцинацію громадян, негативний результат тестування або одужання від хвороби.

Це стало можливим завдяки новим електронним пристроям зі спеціальним програмним забезпеченням «SafeBorder». Воно передбачає можливість автоматизованої перевірки чинності документа та його приналежності відповідній особі під час перетинання кордону України.

Кожен COVID-сертифікат має унікальний електронний ідентифікатор та QR-код, при перевірці, прикордоннику достатньо просканувати QR-код наданого громадянами сертифікату та отримати на екрані електронного пристрою підтвердження статусу документа.

На сьогодні до довірчої мережі цифрових COVID-сертифікатів під’єднані майже 40 країн, в тому числі і Польща.

Як повідомляють у Державній прикордонній службі, перевірка COVID-сертифікатів виданих в країнах, які не під’єднані до даної мережі здійснюється візуально та за допомогою технічних засобів прикордонного контролю з вивченням ознак на предмет можливих підробок.

Фото: https://dpsu.gov.ua

Читайте також

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial