Два співробітники посольства України в Польщі попалися на контрабанді - Polski pobyt

Два співробітники посольства України в Польщі попалися на контрабанді

by:

Происшествия

Просмотров: 620

Їх затримали на кордоні під час спроби вивезти з України в Польщу, використовуючи дипломатичні імунітети, привілеї і службовий транспорт, велику кількість валюти, золота та контрабандних цигарок.
“Випадок для МЗС кричущий. Переконаний, важливо виносити такі випадки назовні, робити їх публічними. Треба зламати ганебний підхід «не виносити сміття з хати». Його якраз треба виносити. Інакше будемо жити у смітті” – написав на своїй сторінці у фейсбук міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який і повідомив про цей факт.
За його рішенням, обох співробітників відкликано з довгострокового закордонного відрядження. Їх робота в посольстві завершилася. Крім того, проти обох співробітників розпочато дисциплінарне розслідування щодо виявлених фактів.

Як повідомляють в державній прикордонній службі України, за результатами поглибленого огляду службового автомобіля спільна міжвідомча група зі слідчих ДБР, оперативних співробітників Держприкордонслужби із залученням представників СБУ вилучила 140 тис. доларів США, 67 тис. євро, 11,6 тис. польських злотих, 16 кг золота та понад 8,8 тис. блоків цигарок.

Вартість вилучених тютюнових виробів за попередніми підрахунками склала близько 1,5 млн гривень.

“МЗС буде повністю взаємодіяти з правоохоронними органами, від яких ми очікуємо на швидке та неупереджене розслідування і встановлення усіх обставин справи. Кожен з системи дипслужби, незалежно від рангів і посад, хто буде кидати тінь на українську дипломатію, відчуватиме на собі усю недипломатичність моєї реакції”, – йдеться у дописі Дмитра Кулеби.

Фото иллюстративное: Pixabay

Читайте также

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial