У Польщі створили «Детектор ковід», який виявляє у людини вірус менш ніж за 10 секунд - Polski pobyt

У Польщі створили «Детектор ковід», який виявляє у людини вірус менш ніж за 10 секунд

by:

Польша

Просмотров: 715

Польська компанія ML System презентувала свій винахід – пристрій який за секунди виявляє коронавірусну інфекцію.

Унікальність пристрою, який назвали «Детектор ковід», полягає у тому, що для виявлення інфекції не потрібна ані кров людини, а ні будь яке втручання в її організм. Діагностика проводиться через подих.

Під час презентації винаходу в головному офісі ML System в Підкарпатському воєводстві побував і Президент Польщі Анджей Дуда.

«Створення пристрою компанією, якою керує молодь та яка має власний центр досліджень і розробок, сьогодні є великою гордістю не лише для Підкарпаття, а й усієї Республіки Польща. Я вірю, що після клінічних випробувань, які незабаром розпочнуться, цей пристрій зможе надходити у серійне виробництво, і я сподіваюся, що це зробить компанію відомою у всьому світі», – сказав Анджей Дуда.

Це не перший винахід компанії для подолання пандемії. Пристрій працює за принципом, схожим на алко-тестер, який використовують працівники поліції. Він не потребує особливого обслуговування, так як, наприклад ПЛР-тести – необхідна окрема лабораторія, медичні працівники тощо. Тут достатньо лише дихнути – і за кілька секунд буде готовий результат.

«На наших очах відбувається технологічна революція боротьби з коронавірусем, а в майбутньому, можливо, не лише з коронавірусем, а й з іншими вірусами чи патогенами. Ми віримо, що після позитивного тестування, наш пристрій знайде своє місце у масовому використанням, наприклад на місцях праці, в аеропортах чи на кордонах», – сказав президент ML System Dawid Cycoń.

Діагностичну ефективність пристрою оцінить медичний центр «Medyk», що знаходиться у Жешуві.

Фото: скріншот з онлайн-трансляції брифінгу Президента Польщі та президента ML System.

Читайте також

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial