В Україні хочуть побороти шахрайство під час працевлаштування за кордон. Відповідний законопроект прийнято у першому читанні - Polski pobyt

В Україні хочуть побороти шахрайство під час працевлаштування за кордон. Відповідний законопроект прийнято у першому читанні

by:

Польша

Просмотров: 789

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект №2365 «Про захист трудових мігрантів та боротьбу з шахрайством у працевлаштуванні за кордон».

Відповідне рішення підтримали 248 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законопроектом пропонується заборонити компаніям, що працюють y сфері міжнародного працевлаштування, отримувати кошти від потенційного шукача роботи за працевлаштування за кордон.

Також документ передбачає запровадження адміністративної відповідальності за порушення компаніями, що працюють y сфері міжнародного працевлаштування, заборони на стягнення з громадян будь-яких гонорарів, комісійних та інших винагород за посередництво у працевлаштуванні в Україні або за кордоном.

При цьому Кодекс України про адміністративні правопорушення пропонується доповнити статтею «Порушення законодавства про діяльність суб’єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні».

Так, здійснення суб’єктом господарювання діяльності у сфері посередництва з працевлаштування за кордоном без подання декларації про початок діяльності суб’єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, та включення інформації про такого суб’єкта господарювання до переліку суб’єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, відповідно до закону «Про зайнятість населення» зможе тягти за собою накладення штрафу на фізичних осіб-підприємців та посадових осіб юридичної особи від 17 тис. грн. до 50 тис. грн. А повторне вчинення такого правопорушення протягом року – від 50 тис. грн. до 80 тис. грн.

Стягнення з громадян будь-яких гонорарів, комісійних та інших винагород за посередництво у працевлаштуванні в Україні, за кордоном, тягне за собою накладення штрафу на фізичних осіб-підприємців та посадових осіб юридичної особи від 34 тис. грн. до 50 тис. грн.

Джерело та фото: Укрінформ

Читайте также

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial