До Польщі прибули легально, та замість відбувати карантин, спробували виїхати до Чехії – 33 українців помітили прикордонники - Polski pobyt

До Польщі прибули легально, та замість відбувати карантин, спробували виїхати до Чехії – 33 українців помітили прикордонники

by:

Происшествия

Просмотров: 956

27 травня в любанському повіті (Нижньосілезьське воєводство) прикордонники затримали 33 громадянина України та двох чехів. Водії 4 автобусів, які везли людей, хотіли оминути прикордонний контроль, аби уникнути проходження обов`язкового карантину.

Співробітники прикордонного посту під час патрулювання на зеленому кордоні зупинили чотири автобуси на чеських та польських реєстраційних номерах. Автомобілі їхали до Чехії. Водії транспортних засобів намагалися перетнути кордон в обхід контрольного пункту та санітарного контролю.

Під час перевірок виявилось, що на борту автобусів було 33 громадяни України віком від 20 до 60 років та двоє чехів віком 45 та 60 років.

Громадяни України прибули до Польщі легально 25 та 27 травня, перетинаючи кордон з Україною. Відповідно до чинного законодавства, вони зараз повинні знаходитися на карантині.

Комендант прикордонної служби у Згоржельцю скасував національні візи з правом роботи для іноземців та видав рішення, зобов’язавши їх залишити Польщу. В Рішенні  також вказано про тимчасову заборону в’їзду на територію Республіки Польща та інших держав Шенгену.

Крім того, іноземців оштрафували за спробу перетнути кордон всупереч закону. Сьогодні громадяни України будуть передані до відповідних служб своєї країни.

Двох чехів – водіїв автобусів – також оштрафували за спробу перетнути кордон з порушенням закону.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial