НБУ: Грошові перекази заробітчан будуть скромнішими, але все одно становитимуть значну суму - Polski pobyt

НБУ: Грошові перекази заробітчан будуть скромнішими, але все одно становитимуть значну суму

by:

Польша

Просмотров: 855

За 2019 рік трудові мігранти переказали в Україну 12 млрд. дол. США. Це понад 8% ВВП. Через коронавірус та карантинні обмеження у поточному році перекази заробітчан будуть скромнішими. Втім, все одно становитимуть значну суму – близько 10 млрд. дол. США.

Про це повідомляє Національний банк України на своїй сторінці у фейсбук.

«Трудова міграція – непроста тема. Близько 3 млн. українців працюють за кордоном. Частина з них – сезонно. За оцінками НБУ, у минулому році за кордоном одночасно перебувало в середньому приблизно 2,5 млн. наших громадян. Вплив міграції на економіку значний» – йдеться у повідомленні.

Але, як зазначають в НБУ, міграція – це не лише про перекази, але й про зростання дефіциту кадрів всередині країни, зокрема робітничих спеціальностей. Втрата професіоналів погано позначається на здатності бізнесу конкурувати з іноземними компаніями. Через брак кадрів зарплати зростають швидше, ніж продуктивність праці.

Проблеми ринку праці продовжать обговорювати на цьому тижні, зокрема й на Щорічній дослідницькій конференції Національного банку України та Банку Польщі, яка відбудеться 28-29 травня і буде транслюватися на Youtube каналі НБУ. Конференція буде присвячена питанням взаємозв’язку монетарної політики та ринку праці.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial