У Польщі затримали українця, якого підозрюють у намовлянні дітей до самокаліцтва та, можливо, навіть до самогубства - Polski pobyt

У Польщі затримали українця, якого підозрюють у намовлянні дітей до самокаліцтва та, можливо, навіть до самогубства

by:

Происшествия

Просмотров: 1 269

24-річного громадянина України затримали у повіті Бельхатув. Його підозрюють у створенні небезпечної інтернет гри, фінальним завданням якої було самогубство.  Під час обшуку місця проживання підозрюваного було знайдено докази, що підтверджують інформацію, зібрану слідчими.

Як повідомляють у поліції, справа бере початок на переломі березня та квітня цього року. На основі принципів міжнародної співпраці поліція Польщі отримала інформацію про страшну гру, фінал якої вів неповнолітніх учасників до самогубства. Усі підказки, що вказували на засновника гри, що називав себе «куратором», привели до Польщі. Матеріали, зібрані поліцією, стали основою для розслідування прокуратурою.

Як виявилося, інституції з Петербурга, відповідальні за безпеку неповнолітніх, зацікавилися цією людиною «куратором». Через різні інтернет-форуми та дискусійні групи він налагодив контакт з російськомовними підлітками. Запропонував приєднатися до гри, що нагадувала гру «Синій кит». З цією метою він створив закриту групу в соціальній мережі “ВК” під назвою “Початок 57”.

Гра полягала на виконанні завдань від «куратора». Спочатку це були, здавалося б, невинні завдання, такі як надіслати зображення синього кита. З кожним наступним кроком завдання ставали все більш небезпечними. Наприклад, чоловік наказав дітям дивитися драматичні, психоделічні фільми або надсилати фотографії, коли учасники сидять на підвіконні у вікні хмарочоса. Подальші завдання були пов’язані з самопошкодженням різних частин тіла. Згідно з правилами гри, завершальним етапом було самогубство.

Поліцейські, які займалися цією справою, встановили, що двоє підлітків, які брали участь у цій небезпечній грі, були з Польщі. Одна живе поблизу Познані, а друга – у Нижній Сілезії. У однієї з дівчат, за походженням українки, були виявлені сліди багатьох порізів по всьому тілу. Вона знаходиться під медичною опікою.

За погодженням з прокуратурою округу Познань Вілда поліцейські з відділу кіберзлочинності Головного управління поліції у Познані планували затримати чоловіка. В акції також взяли участь співробітники Управління боротьби з кіберзлочинністю штабу поліції. Виходячи з доказів, затриманому буде пред’явлено звинувачення у закликанні неповнолітніх до завдавання собі шкоди та скоєння самогубства. Поліція та прокуратура також направить до Познанського суду запит про тимчасовий арешт підозрюваного.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial