Сезонна робота у Польщі: працівникам з-за кордону дозволили в'їжджати без віз, проходити карантин і одночасно працювати у господарстві - Polski pobyt

Сезонна робота у Польщі: працівникам з-за кордону дозволили в’їжджати без віз, проходити карантин і одночасно працювати у господарстві

by:

Польша

Просмотров: 1 109

Спілка садівників Польщі запросила у прикордонної служби інформацію щодо діючих пунктів пропуску з Україною та правил перетину кордону в умовах пандемії коронавірусу.

З відповіді прикордонної служби виникає, що під час пандемії до Польщі можна в’їхати в основному для виконання робіт, маючи дійсну візу на основі будь-якого з дозволів на роботу, а також у безвізовому режимі по біометричному паспорту.

 Перетнути кордон можна навіть без візи, але обов`язково при собі треба мати документ, що  підтвердить працевлаштування саме на сезонних роботах.

Також сезонним працівникам з-за кордону дозволили відбувати 14-денний карантин у господарствах з можливістю працювати та безпечно перебувати.

Проте, за рекомендаціями Головної санітарної інспекції Польщі, працедавець повинен запевнити всі умови для безпечного доїзду своїх працівників від кордону до свого господарства, а також умови їх безпечної праці та перебування.

Згідно з цими рекомендаціями:

  • Всім іноземцям на кордоні виміряють температуру та внесуть данні до спеціальної системи щодо відбування обов`язкового 14-денного карантину.
  • Працівники отримають письмову інформацію про свої зобов’язання та правила карантину польською та рідною мовою, що повинен забезпечити працедавець.
  • Час поїздки сезонного працівника з моменту перетину кордону Республіки Польща до ферми чи поля не може перевищувати 24 годин.
  • Сезонні працівники відбувають карантин на території господарства, до якого приїхали на роботу.
  • По приїзді на місце роботи, необхідно здати тест аби виключити можливість зараження. Вартість проходження тестів покривається коштом працедавця.
  • Під час перших 14 днів забороняється залишати межі господарства, що перевірятиме поліція. За недотримання умов карантину, працівникам загрожує штраф до 30 тис. злотих.

Нагадаємо,  наразі на кордоні з Польщею функціонують чотири пункти пропуску «Ягодин-Дорогуськ», «Корчова-Краківець», «Рава-Руська-Гребенне» та «Шегині-Медика». Зазначимо, що пропуск пішоходів через українсько-польський кордон здійснюється лише в «Шегині-Медика». У решті пунктів пропуску пропускають лише осіб, які їдуть автотранспортом.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial