З часу відновлення роботи пішого пункту пропуску у ньому перетнуло кордон на вхід в Україну з Польщі майже 2,9 тисячі людей - Polski pobyt

З часу відновлення роботи пішого пункту пропуску у ньому перетнуло кордон на вхід в Україну з Польщі майже 2,9 тисячі людей

by:

Польша

Просмотров: 1 067

Після відновлення роботи пункту пропуску  «Шегині», що на кордоні з Польщею, у другий день роботи через цей пункт пройшли з Польщі понад 1,8 тисячі осіб – майже вдвічі більше ніж у перший.

Державна прикордонна служба України нагадує, це єдиний пункт пропуску на українсько-польській ділянці кордону, де обладнаний піший перехід. У ньому на сьогоднішній день здійснюється пропуск громадян лише в пішому порядку, оскільки суміжною стороною роботу автомобільного напрямку не було відновлено.

Наразі на кордоні з Польщею функціонують чотири пункти пропуску «Ягодин», «Краківець», «Рава-Руська» та «Шегині». Зазначимо, що пропуск пішоходів через українсько-польський кордон здійснюється лише в «Шегинях». У решті пунктів пропуску пропускають лише осіб, які їдуть автотранспортом.

Більшість громадян, які прибувають в Україну, користуються мобільним застосунком «Дій вдома». У разі ж якщо особа, яка прибула з-за кордону не бажає, або не має можливості встановити додаток «Дій вдома», прикордонники інформують про це представників санітарно-карантинних підрозділів та Нацполіції для доставки її до місця обов’язкової обсервації.

Зауважимо, що на вхід в Україну діють обмеження відносно іноземців та осіб без громадянства (окрім визначених категорій).

Додаткових обмежень, пов’язаних з карантином, для громадян щодо виходу з території України немає. Однак варто врахувати, що суміжною стороною введені додаткові заходи на вхід до Республіки Польща. Там громадяни теж зобов’язані проходити двотижневий карантин.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial