Польща та Україна поки не планують відкривати кордони - Polski pobyt

Польща та Україна поки не планують відкривати кордони

by:

Польша

Просмотров: 768

Прем`єр-міністри обох країн повідомили про плани очолюваних ними урядів щодо руху на кордонах.  

За словами прем`єр-міністра Матеуша Моравецького, Польша одна з перших в Європі запровадила санітарний контроль на кордонах, що є важливим чинником запобігання розповсюдженню коронавірусу.

«Тому ми не приймаємо рішення щодо відкриття кордонів. Більше того, ми хочемо продовжити той контрольний режим, яки до цього часу панує на наших кордонах», – заявив він під час прес-конференції.

За його словами, лише того факту, що деякі країни, які мають більший ступінь захворювань на коронавірус, послаблюють умови перетину кордонів, не вистачить для прийняття рішення про відкриття кордонів у Польщі. «Скоріше хочемо збільшувати діапазон свободи для наших жителів, хоча б в тих заняттях спортом чи «розморожуванні» господарки, що є дуже важливим для збереження робочих місць та росту економіки Польщі. Це є важливішим за свободу подорожування, що вочевидь є правом кожного і невід`ємним чинником нашого життя, але в цей непростий час мусимо приймати такі складні рішення. Щось послаблюємо, щось обмежуємо – все для того аби запобігти розповсюдженню епідемії», – додав Матеуш Моравецький.

Нагадаємо, минулого тижня прем`єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв`ю РБК Україна також повідомив, що уряд не має намірів відкривати кордони.

«Ми дуже уважно пильнуємо за розвитком подій у інших сусідніх країнах, де також закриті кордони і які увійшли в карантин набагато раніше за Україну. Наприклад, Італія була попереду нас на місяць. Тобто ми можемо спостерігати за європейськими країнами, за нашими сусідами – Польщею, Угорщиною, Румунією – як вони будуть себе поводити щодо кордонів. Ми також бачимо яскраві приклади Німеччини, Іспанії, Італії, і, залежно від того як будуть відкриватися їхні кордони, можна додавати 30 днів і приблизно розуміти що, імовірно, такі самі дзеркальні заходи будуть і в Україні, якщо в нас буде спокійна ситуація» – сказав Денис Шмигаль.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial