Деякі країни вже зараз готові оплатити чартерні рейси для робітників з України - Polski pobyt

Деякі країни вже зараз готові оплатити чартерні рейси для робітників з України

by:

Польша

Просмотров: 755

Сезонні польові роботи змушують більш заможні країни шукати трудових мігрантів. З огляду на велику зацікавленість роботою за кордоном серед українців, їм готові зробити всі необхідні документи аби заохотити до приїзду на заробітки в час пандемії коронавірусу. Більше того, через закриття кордонів, навіть готові оплачувати чартерні рейси.

«Ми вже фіксуємо шалений попит на українську трудову міграцію. Мені надходить безліч дзвінків колег, міністрів закордонних справ інших країн, які готові вже зараз оплатити чартерні рейси, залагодити документи для робітників з України. Вже весна, починаються сезонні роботи і робочі руки потрібні вже зараз»,  – заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі «Сніданку з 1+1».

На запитання ведучого, чи відмовлять цим країнам забрати до себе на роботу українців, Дмитро Кулеба відповів: «Що ми ж дипломати, ми не відмовляємо, а думаємо».

Також він додав що головне завдання уряду не стимулювати міграцію, а зробити так, щоб люди могли працевлаштуватися у себе в країні. Про те, влада, маючи розуміння того, що після закінчення карантину, деякі  громадяни все ж захочуть виїхати за кордон на роботу, зацікавлена, аби такі поїздки відбувалися по робочих візах. Бо коли людина потрапляє в юридичну халепу, то «розрулювати» це доводиться Міністерству закордонних справ, а отже важливо аби громадяни, виїжджаючи за кордон, були максимально юридично захищені.

В цьому контексті, за його словами, наразі ніхто не може спрогнозувати, коли відкриються кордони, тому важко сказати коли знову відновляться вільні подорожі.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial