Польща долучилася до розмови про тиск Росії на Україну та про кошти від ЄС на відбудову Донбасу - Polski pobyt

Польща долучилася до розмови про тиск Росії на Україну та про кошти від ЄС на відбудову Донбасу

by:

Происшествия

Просмотров: 764

«Тиск на Київ з боку Росії не слабшає. Необхідно підтримувати послідовний курс Європейського Союзу на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України», – наголосив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович (Jacek Czaputowicz) під час відеоконференції щодо співпраці з Києвом.

Як повідомляють у прес-службі міністерства Польщі, переговори відбулися напередодні відеоконференції міністрів закордонних справ Європейського Союзу, де поміж іншим будуть обговорювати тему співпраці зі східним сусідом Польщі.

У нараді на запрошення міністра закордонних справ Данії взяли участь: міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та міністри закордонних справ Хорватії, Литви, Латвії, Естонії, Швеції, Іспанії, Чехії, представники Міністерств закордонних справ Бельгії, Німеччини, Нідерландів, Фінляндії, Румунії, а також єврокомісар з питань сусідства і розширення Олівер Варгеї та генеральний секретар Європейської служби зовнішньої діяльності Гельга Шмід.

Переговори були присвячені боротьбі з коронавірусною епідемією, впровадженню Києвом проєвропейських реформ та конфліктам на сході України.

Дмитро Кулеба подякував за підтримку України – як з боку інститутів, так і держав-членів ЄС. Він оцінив послідовну позицію Європейського Союзу щодо вимог Москви, які стосуються скасування санкцій. Він також зазначив, що український уряд хоче продовжити курс на європейські реформи.

Представники європейських установ заявили про призначення на користь Києва 190 мільйонів євро на боротьбу з коронавірусною епідемією та додаткових коштів на відбудову Донбасу.

Міністр Яцек Чапутович, вказуючи на стратегічне значення України для Європейського Союзу, наголосив на необхідності підтримувати постійні політичні контакти з Україною, також під час епідемічної ситуації. Голова польського Міністерства закордонних справ повідомив про підтримку, яку Польща надає українській галузі охорони здоров’я.

Під час самої відеоконференції з міністрами закордонних справ ЄС під головуванням Верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Хосепа Боррела, було обговорено питання підтримки України та інші країни Східного партнерства за часів пандемії коронавірусу.

До того ж міністри висловили підтримку триваючому процесу реформ в Україні, а також  суверенітету та територіальної цілісності України, включаючи невизнання незаконної анексії Криму.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial