Влада України розраховує на гроші заробітчан - Polski pobyt

Влада України розраховує на гроші заробітчан

by:

Происшествия

Просмотров: 1 245

У зв`язку з епідемією близько 2 млн. українців повернулись додому з заробітків та привезли з собою зароблене. Уряд хоче, аби ці гроші залишилися в країні та все ж розраховує на надходження валюти з-за кордону, яку українці і далі пересилатимуть рідним.  

«Заробітчани забезпечували надходження валюти у 12 мільярдів доларів тільки за минулий рік, і, очевидно, що вже такого масштабу притоку не буде. Чим цю валюту заміщувати?», – прозвучало питання від РБК-Україна до прем`єр-міністра Дениса Шмигаля.

За його словами, частина українців вже ж залишилася за кордоном, тому надходження будуть йти до України. Цей грошовий потік суттєво зменшиться, можливо, в два рази, але він не пропаде.

Також, як розраховує Уряд, частина людей, які повернулися будуть вкладати зароблене у бізнес та створювати нові робочі місця.

«За нашими підрахунками, до 5 мільярдів доларів не виїде з України в Туреччину, Єгипет і так далі під час літнього туристичного сезону. Тому такий природній компенсатор працює сам собою. Але ніхто не знімає з нас відповідальності за тих людей, які є дійсно якісною робочою силою, і ми маємо знайти їм застосування в Україні. Вони мають створювати додану вартість тут, в Україні. Це абсолютно можливо», – додав Денис Шмигаль.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial