«Хейт» на адресу вчителів під час онлайн-уроку - злочин! - Polski pobyt

«Хейт» на адресу вчителів під час онлайн-уроку – злочин!

by:

Происшествия

Просмотров: 706

Під час проведення уроків у мережі ображають та погрожують вчителям.

Пам’ятайте, що ви ніколи не анонімні в Інтернеті, а вчитель в процесі ведення занять в світлі права є посадовою публічною особою. Будь-які образи, або погрози на його адресу караються законом, – нагадує поліція Польщі.

У зв’язку з пандемією коронавірусу і закриттям шкіл, вчителі кілька тижнів викладають уроки за допомогою онлайн-платформ і додатків. Таким чином, вони допомагають учням здобувати знання, а також перевіряють обсяг засвоєної ними інформації.

Як з’ясовується, онлайн-зустрічі дають деяким людям привід публічно ображати вчителів або навіть погрожувати. Нещодавно співробітники поліції (Малопольське воєводство) отримали кілька повідомлень про скоєння подібних злочинів. Порядок дій злочинців був однаковим. Під час занять до групи приєднувалися сторонні, які, помилково вважаючи, що їх дії анонімні і безкарні, ображали і погрожували педагогам в чаті або безпосередньо при онлайн-спілкуванні. Інформація про ці злочини була направлена до підрозділів поліції у Кракові, Хшануві, Олькуші і Бохні.

У поліції нагадують, що ніхто в Інтернеті не є анонімним, і юридичні наслідки такої поведінки дуже серйозні. За вчинення цих злочинів особами старше 17 років, у разі образ, передбачений штраф, обмеження волі або позбавлення волі на строк до одного року, за погрози – позбавлення волі на строк до двох років. Особа, яка вчинила злочин до 17 років, несе відповідальність за свої дії в суді у справах неповнолітніх.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial