Чому у Києві пахло горілим? Поляки та українці побоюються радіоактивного забруднення.ФОТО З СУПУТНИКА - Polski pobyt

Чому у Києві пахло горілим? Поляки та українці побоюються радіоактивного забруднення.ФОТО З СУПУТНИКА

by:

Происшествия

Просмотров: 728

16 квітня столицю України заполонив стійкий запах гару та густий дим. Люди почали скаржитися на погану видимість та якість повітря і одразу пов`язали це з пожежами у Чорнобилі. Соціальні мережі вибухнули занепокоєними дописами як в Україні, так і в сусідній Польщі. Люди бояться виникнення радіоактивного забруднення.

Фахівці називають дві причини: лісові пожежі та пилова буря, що накрила Північ України. До того ж, густий дим у Київ прийшов не з Чорнобиля, а з Житомирської області, де горить лісова підстилка на площі до 1000 га.

Заступник Міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на сторінці у фейсбук запевняє, що підвищення радіоактивного фону по Києву не спостерігається. За його проханням, Національне космічне агентство зробило супутниковий знімок, аби поставити крапку у походженні смогу.

«Щоб уникнути чуток, які розповсюджуються в соціальних мережах, про те, що дим лісових пожеж принесений з Чорнобильської зони відчуження і того, що дим цей радіоактивний, публікую фото Національного космічного агентства, що було зроблено сьогодні вранці на моє прохання. На супутниковому знімку чітко видно, що дим лісових пожеж принесений з Житомирської області, а не із зони відчуження» – зазначив Антон Геращенко.

У свою чергу, Державне агентство атомістики Польщі заспокоює та закликає не спекулювати на тему пожеж у Чорнобилі.

«Ми рішуче заперечуємо помилкову інформацію, що з’являється в публічному просторі, про нібито виникнення радіоактивного забруднення в Польщі. Радіаційна ситуація на території Республіки Польща залишається нормальною. Немає загрози здоров’ю та життю населення в країні» – зазначено в повідомленні Державного агентства атомістики Польщі.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial