Український водій вантажівки потрапив до рук польської прокуратури - Polski pobyt

Український водій вантажівки потрапив до рук польської прокуратури

by:

Транспорт

Просмотров: 724

Чоловік використовував магніт на лічильнику, щоб підробити не лише години своєї праці, але й показання проїханого кілометражу.

15 квітня працівники Інспекції дорожнього транспорту на ділянці автостради А1, поблизу містечка Свєці (Świeciе) над річкою Віслою (Куявсько-Поморське воєводство), зупинили для контролю водія вантажівки. Громадянин України був працівником однієї з польських фірм.

На підставі аналізу тахографів інспектори встановили, що водій порушив норми робочого часу (ред. час праці водія вантажівки на добу – 8 годин, в п`ятиденний робочий тиждень – не більше 40 годин). Він застосував магніт, чим призупинив роботу пристрою – лічильник не фіксував кілометрів, пройдених автомобілем.

Таке втручання з точки зору ст. 306а Кримінального кодексу вважають злочином. На місце події інспектори викликали правоохоронців. Водію вже пред’явлено звинувачення у скоєнні злочину, що карається до 5 років позбавлення волі.

Польський підприємець, у якого був працевлаштований водій, також нестиме відповідальність за наслідки маніпулювання магнітом. Інспектори розпочали провадження, йому загрожує адміністративне стягнення до 10 тис. злотих.

Источник: Główny Inspektorat Transportu Drogowego

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial