Під час епідемії іноземцям дозволили легально знаходитися в Польщі, навіть з простроченими документами - Polski pobyt

Під час епідемії іноземцям дозволили легально знаходитися в Польщі, навіть з простроченими документами

Просмотров: 774

Після офіційної відміни карантину в Польщі, іноземцям дадуть 30 днів на вирішення справ щодо легалізації. А доти можна легально бути в країні.

У зв`язку с епідеміологічною ситуацією, 31 березня в Польщі набрав чинності закон, що передбачає продовження термінів перебування іноземців, які вже знаходяться на території країни на засадах безвізового руху або мають Шенгенську візу. Закон також передбачає продовження термінів дійсності «карт побиту» і інших дозвільних документів.

Це рішення важливе з огляду на тимчасове припинення прямого обслуговування відвідувачів у Воєводських управліннях та Управліннях у справах іноземців.

14 березня – день коли в Польщі почали впроваджувати заходи безпеки через коронавірус. Якщо останній день легального перебування в Польщі припав на 14 березня, можна на законних підставах залишатися в країні.

Після офіційної відміни карантинних заходів в Польщі, ще на 30 днів будуть продовжені терміни:

  • легального перебування іноземців – на підставі польської візи або дозволу на тимчасове проживання,
  • подачі документів на легалізацію,
  • дії вже виданих дозволів на роботу, дозволів на сезонну роботу, а також дії заяв роботодавців про прийом іноземців на роботу.

Крім того, продовжуються терміни, в які іноземці повинні добровільно покинути територію Польщі, не боячись наслідків (напр. депортації).

Не буде необхідності подавати будь-які додаткові прохання, вклеювати нові візи в паспорти. Іноземці, які з різних причин, пов’язаних із епідемією вірусу, не можуть покинути територію Польщі, а також іноземці, які бажатимуть перебувати тут з метою, з якою прибули (зокрема на роботу), можуть перебувати легально.

Після того, як Польща повернеться до звичайного життя і знову запрацюють всі установи, для продовження своїх документів іноземцю дадуть 30 днів.

Епідемія-коронавірусу-спеціальні-рішення-для-іноземців-UA (1) в ілюстраціях.

За матеріалами Управління у справах іноземців

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial