Польські садівники побоюються банкрутства через брак робочих рук з України - Polski pobyt

Польські садівники побоюються банкрутства через брак робочих рук з України

by:

Происшествия

Просмотров: 703

Епідемія коронавірусу та закриття кордонів ускладнює приїзд сезонних працівників з України до Польщі. Союз садівників РП отримав відповідь на своє звернення від посла щодо видачі віз українцям.

Коронавірус закрив кордони. Однак, як запевняє прикордонна служба РП, іноземці, які мають дозвіл на роботу, все ж можуть в’їхати до країни, але всі приїжджі мають пройти 14 денний карантин. Як інформує Союз садівників Республіки Польща (Związek Sadowników RP), процедуру видачі віз громадянам України для в’їзду до Польщі призупинено.

Тому голова Союзу садівників Польщі Мірослав Малішевські (Mirosław Maliszewski) звернувся до посла Республіки Польща в Україні Бартоша Ціхоцкі (Bartosza Cichockiego) з проханням з`ясувати ситуацію.

«Брак робочих рук вже сьогодні болісно відчувають польські садівники, які щорічно від весни до пізньої осені працевлаштовували тисячі українців у своїх господарствах. У нинішній ситуації приїзд працівників  ускладнений через закриття кордонів з Україною» – йдеться в листі до посла.

Мірослав Малішевські запевняє, що завдяки українським працівникам, польські садівники вигравали конкуренцію з країнами Західної Європи.

«Ми не в стані зібрати нашу продукцію без робочих рук з-за кордону, що рівнозначне з банкрутством тисячі польських господарств. Ситуація драматична, бо ми напередодні збору овочів та фруктів. На нашу думку, дозвільні документи на роботу в Польщі, повинні видаватися і надалі. Адже після повного відкриття кордонів, установи можуть не впоратися із вчасною видачею необхідних документів, з огляду на зацікавленість працею в Польщі громадян України» – зауважує в листі голова Союзу садівників.

У відповідь у посольстві пояснили, що через поширення коронавірусу відбулася зміна в організації роботи консульських та візових  установ. Додано, що після стабілізації епідеміологічної ситуації та зняття адміністративних обмежень, заклади, що видають дозвільні документи, відновлять свою діяльність, а візовий процес буде проходити без затримок та в максимально короткий термін. У посольстві запевнили, що інтереси польських підприємців ставлять на перше місце.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial