Чи загрожують Польщі лісові пожежі у Чорнобилі? - Polski pobyt

Чи загрожують Польщі лісові пожежі у Чорнобилі?

by:

О главном

Просмотров: 692

Масштабна лісова пожежа на площі 20 га. виникла в Зоні відчуження і безумовного (обов’язкового) відселення поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва.

Повідомлення про це надійшло 4 квітня. На місце події оперативно було скеровано пожежників, спеціальну техніку та залучено авіацію.

Станом на 14 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) надається допомога Державному агентству України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) у гасінні пожеж на території Корогодського, Дитятківського, Паришівського, Луб’янського та Денисовицького лісництв.

«Загрози для Чорнобильської атомної станції, сховища відпрацьованого палива та іншим об`єктам в зоні відчуження немає», – йдеться у коментарі ДСНС.

Як повідомляють у службі, відкритого вогню немає. Спостерігається незначне тління лісової підстилки окремими осередками. Інженерною технікою створено близько 110 км мінералізованих смуг. Пожежною авіацією протягом 13 квітня здійснено 227 скидів (538 т. води). Радіаційний фон по Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень (м. Київ – 0,012 мР/год, Київська область – в межах 0,011 мР/год при допустимому фоні 0,05 мР/год).

Всього для гасіння пожежі на території Зони відчуження залучено 500 осіб та 110 одиниць техніки, в тому числі 3 літаки і 3 вертольоти.

«Рівень забруднення радіоактивного повітря внаслідок лісових пожеж поблизу Чорнобильської АЕС наразі не впливає на радіаційну ситуацію в Польщі. Результати вимірювань зі станції раннього виявлення радіоактивного забруднення в Польщі також не свідчать про радіаційну небезпеку. Радіаційна ситуація в Польщі залишається в нормі, тому здоров’ю та життю населення на території Республіки Польща  нічого не загрожує», – йдеться у повідомленні в.о. Голови Державного Агентства Атомістики Польщі Лукаша Млинаркевіча (dr Łukasz Młynarkiewicz).

Посадовець підкреслює, що  Державне Агентство Атомістики постійно контролює радіаційну ситуацію в країні, в тому числі здійснюється систематичне вимірювання швидкості дози гамма-випромінювання. Крім того, Польща залишається у постійному контакті з українською стороною.

Фото: Державна служба України з надзвичайних ситуацій

Фото: Державна служба України з надзвичайних ситуацій

Фото: Державна служба України з надзвичайних ситуацій

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial