Найбільший транспортний літак у світі доставить до Польщі засоби боротьби з коронавірусом - Polski pobyt

Найбільший транспортний літак у світі доставить до Польщі засоби боротьби з коронавірусом

by:

Транспорт

Просмотров: 721

У вівторок, 14 квітня 2020 року, найбільший у світі літак Антонов Ан-225 «Мрія» приземлиться у варшавському аеропорті «Шопен» – подію транслюватимуть онлайн!

Він доставить з Китаю до Польщі багатотонний вантаж, який складатимуть  необхідні засоби для боротьби з коронавірусом. У тому числі: декілька мільйонів масок, кілька сотень тисяч захисних костюмів.

Адміністрація аеропорту, нагадує, що під час пандемії коронавірусу, діє заборона на проведення масових заходів. Щоб задовольнити цікавість людей, влаштують онлайн трансляцію події, яку можна буде спостерігати на сторінці аеропорту у фейсбук. Час прильоту не розголошують, але за неофіційною інформацією, літак прибуде  близько 9.30.

Транспорт на замовлення Канцелярії прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького приготували компанії KGHM Polska Miedź S.A. та Lotos S.A.

Це вже другий вантаж, який доставили до Польщі. Перший літак з Китаю приземлився в РП 26 березня. На сьогоднішній день компанія KGHM придбала медичні матеріали на загальну суму 15 мільйонів доларів.

Антонов Ан-225 «Мрія» – найбільший літак у світі. Його довжина – 84 метри.

Як повідомляється на офіційному сайті «Авіалінії Антонова», перший політ літак Ан-225 здійснив у 1988 р. з заводського аеродрому в Святошино. Спочатку «Мрія» створювалася для перевезення корабля багаторазового використання «Буран» і частин ракети-носія «Енергія».

У будь-яку точку світу «Мрія» може доставити надважкий і надгабаритний вантаж як усередині фюзеляжу, так і на зовнішній підвісці. Літак Ан-225 будувався в двох екземплярах. Повністю побудований лише один літак. Фюзеляж і оперення збиралися на заводі ім. Олега Антонова в Києві, а центроплан і від‘ємні частини крила – в Ташкенті.

22 березня 1989 р. «Мрія» з вантажем 156,3 тонн піднялася в повітря і за 3 години 45 хвилин польоту встановила 110 світових рекордів за швидкістю, висотою, вантажопідйомністю. 11 вересня 2001 р. «Мрія» встановила 124 світових і 214 національних рекордів по вантажопідйомності, швидкості і висоті польоту.

Фото: KGHM Polska Miedź S.A.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial