У Польщі створили довідник для батьків школярів українською мовою - Polski pobyt

У Польщі створили довідник для батьків школярів українською мовою

Просмотров: 823

В ньому міститься корисна інформація про шкільне життя дитини-іноземця в школах РП: від запису, до організації навчального року, а також приклади необхідних документів, передає «Polski pobyt».

Посібник розроблено в рамках реалізації «Вроцлавської стратегії міжкультурного діалогу 2018-2022» у співпраці з Відділом освіти муніципального управління Вроцлава. Його можна знайти польською, англійською та українською мовами.

Автори видання зібрали та упорядкували інформацію щодо основних шкільних правил, що діють у Польщі. Посібник складається з дев`яти частин, а саме: «Вступу», «Перед записом до школи», «Схема освітньої системи в Польщі», «Організація навчального року та навчання в школі», «Зв`язок школи з батьками», «Щоденне життя в школі», «Мова», «Чого очікує школа від батьків», «Приклади документів».

«Цей довідник ми адресуємо батькам учнів, які починають або продовжують навчання в Польщі й походять з іншої країни або повертаються до Польщі з еміграції. У ньому ми розмістили відомості про польську систему навчання та вказівки, як розібратися в тому, що діється в школі. Довідник ми поділили на частину, яка призначається для батьків, та частину для учнів. У кінці міститься корисний словничок шкільних понять, а також прикладові зразки листів для спілкування батьків зі школою» – йдеться у першому розділі.

Завантажити посібник можна за цим посиланням.

Розробники рекомендують друкувати посібник в друкарні у форматі A5 на матовому папері 130 г/м.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial