У Польщі налічують до мільйона українців - Polski pobyt

У Польщі налічують до мільйона українців

by:

Происшествия

Просмотров: 688

За оцінками Нацбанку Польщі у країні зараз перебувають 900 тис. трудових мігрантів з України, а за розрахунками Міністерства сім’ї, праці та соціальної політики Польщі – від 800 тис. до 1 млн.

Про це «Укрінформу» розказав заступник директора департаменту Міністерства сім’ї, праці та соціальної політики Польщі Мірослав Пшевозьнік, повідомляє «Polski pobyt».

За словами урядовця, торік у Польщі видано 130 тис. дозволів на сезонну працю (садівництво, лісництво, рибальство), що на 5 тис. більше, ніж у 2018 році. 98% таких дозволів отримали громадяни України.

Загалом торік Польща видала 1,6 млн. дозволів про наміри працевлаштування (до пів року), що на 100 тис. більше, ніж у 2018-му. До 91% з них припадає на українців. Щоправда, зауважив чиновник, немає статистичних даних, які показували б, скільки з цих дозволів було реально використано.

Водночас дозволів на працю на триваліші періоди – до трьох років на підставі віз – видано на 80 тис. більше. 74% таких документів отримали українці.

«Ми не очікуємо, що кількість працівників з України цього року зменшиться: буде зростання, щоправда, незначне»,- констатував Пшевозьнік.

Він уточнив, що пік зростання видачі дозволів на працевлаштування – в кільканадцять разів – спостерігався упродовж 2014-2018 років.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial